• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juli 2002 - Volvo

Gravide crashtestes

Volvo forsker i ulykker med gravide og deres ufødte børn

Camilla Palmertz foran en af de orange Volvo'er, hun har crashet for at forbedre de ufødte børns sikkerhed. Camilla Palmertz foran en af de orange Volvo'er, hun har crashet for at forbedre de ufødte børns sikkerhed.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volvo har udviklet en gravid crashtest-dukke, der kan bruges til at undersøge påvirkningen af ufødte børn ved alvorlige trafikuheld.

"Nu dækker vi hele livets cyklus," udtaler ingeniør Camilla Palmertz fra Volvos sikkerhedscenter. Camilla Palmertz forklarer, at dukken af mor såvel som af barn kan skaleres op og ned i størrelse, så hele graviditetsforløbet dækkes.

Selen skal altid anvendes
"Formålet er blandt andet at undersøge, hvilken indvirkning sikkerhedsseler og airbags har på gravide, og hvordan barnet flytter sig i forhold til moderens krop, når det udsættes for en ulykke," siger Camilla Palmertz.

Selvom det altid anbefales at anvende sele, er det ikke ensbetydende med, at selen ikke kan give gravide værre skader end nødvendigt simpelthen fordi, at der ikke er forsket nok i problemet. Det gør, at mange gravide føler sig i stigende grad utrygge ved køre bil efterhånden, som graviditeten udvikler sig.

"De gravide bør altid anvende sele, selvom det måske ikke føles komfortabelt. Det vigtigste er, at selen sidder så lavt på hofterne som muligt og ikke får mulighed for at kravle op foran på maven," slutter Camilla Palmertz, der håber, at Volvo forskning snart munder ud i mere sikre og komfortable sikkerhedsseler til gravide.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.