• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. juli 2002 - Volkswagen

Super-VW skrinlagt

Volkswagen dropper 12-cylindret sportsvogn

Lav, bred, lang og ond. Volkswagen W12 Coupe var et imponerende syn, men den kommer aldrig på gaden. Lav, bred, lang og ond. Volkswagen W12 Coupe var et imponerende syn, men den kommer aldrig på gaden.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volkswagen har bygget en af verdens hurtigste biler, men ifølge Cartoday, har VW's ledelse sat projektet i bero på grund af mistillid til supersportsvognens indtjeningsmuligheder.

W12 Coupe var ellers færdigbygget i en produktionsklar model, der nåede at slå hele tre verdensrekorder under testning.

Tre verdensrekorder
Den ufolkelige folkevogn satte to nye hastighedsrekorder for henholdsvis 5.000 kilometer og 5.000 miles samt en udholdenhedsrekord ved at køre et helt døgn med en gennemsnitshastighed på 295,24 kilometer i timen.

W12 Coupe var en af verdens vildeste biler med sin store seksliters 12-cylindrede centermotor med hele 600 hestekræfter.

Skønne spildte kræfter
Bilen havde en egenvægt 1.200 kilo, hvilket sammen med den enorme motor, gav bilen en tophastighed på 350 kilometer i timen og en 0 til 100-acceleration på kun 3,5 sekunder.

Synd og skam at VW W12 Coupe aldrig får lov at prøve kræfter med biler som Ferrari 575 M Maranello og Lamborghini Murcielago V12, som den så tydeligvis var konstrueret til netop at kunne slå.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.