• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. juni 2002 - Volkswagen

Golfen kommer

Super-Golfen R32 ventes til Danmark sidst på året

Den stærkeste Golf trækker side om side med den slappeste Porsche. 0 til 100 på 6,4 sekunder som Porsche Boxter 2,7. Den stærkeste Golf trækker side om side med den slappeste Porsche. 0 til 100 på 6,4 sekunder som Porsche Boxter 2,7.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den stærkeste Golf nogensinde, der netop har haft premiere på den internationale biludstilling i Madrid, forventes af komme på markedet i slutningen af året.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvad Volkswagen Golf R32 kommer til at stå i på danske plader, men prisen havner sandsynligvis over en halv million kroner, hvis man skulle få lyst til at køre en ind under juletræet.

Golf R32 V6
Hemmeligheden bag R32's mange kræfter er den sekscylindrede motor lånt fra luksusfætteren Phaeton med blandt andet variabel indsugnings- og udstødningsknastaksel, cylinderselektiv bankeregulering og variabel indsugningsmanifold.

Volks-limousinens motor i Golf-indpakning resulterer i en topfart på 245 kilometer i timen og en acceleration fra 0 til 100 på 6,4 sekunder.

241 heste
V6-motoren på 3,2 liter giver 241 hestekræfter og et drejningsmoment på 320 newtonmeter.

Volkswagen Golf R32 kendes ud over emblemet på det dobbelte udstødningssystem, fronten og bagpartiet.

Og efter sigende også lyden fra de to kraftige udstødningsrør, men den kommer vi selvsagt til at vente lidt på selv at få høre.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.