• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2002 - Autoexpress

Drink'n drive

Dehydrering øger risikoen for trafikulykker med 20 procent

Drik rigeligt før du kører hjemmefra, men hold dig til vand. Dehydrering kan nedsætte dine evner som chauffør med 20 procent. Drik rigeligt før du kører hjemmefra, men hold dig til vand. Dehydrering kan nedsætte dine evner som chauffør med 20 procent.

Af Jeppe Lykke Hansen
Mens der er en dårlig ide at drikke alkohol, inden man sætte sig bag rattet, tyder en ny undersøgelse på, at det er en god ide at drikke masser af vand.

Det engelsk bilmagasin Autoexpress citerer en undersøgelse fra University of Aberdeen, der viser, at ens evner som chauffør reduceres med op til 20 procent, hvis man ignorerer tørsten for længe.

Mænd drikker for lidt
Undersøgelsen viser, at dette især er et problem for mænd, idet mænd er mere tilbøjelige til at tilsidesætte den slags behov for at komme hurtigere frem end kvinder.

Det kan i parentes nævnes, at en enkelt øl før køreturen fremmer dehydreringen. Alkohol og trafik er skidt på flere planer.

Husk at hydrere
Selvom promillen ikke bliver ulovlig, er det altså en god ide at skylle grundigt efter med ikke-alkoholisk væske, hvis der har været en fyraftensbajer på bordet.

Professor Ronald Maughan, der står bag undersøgelsen anbefaler et dagligt vandindtag på otte glas.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.