• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. juni 2002 - Toyota

Polski Toyota

Toyota spreder produktionen ud over Europa

Premiereminister Leslek Miller og Toyotas direktør Fujio Cho med aftalen, der skaber 1.000 nye polske arbejdspladser. Premiereminister Leslek Miller og Toyotas direktør Fujio Cho med aftalen, der skaber 1.000 nye polske arbejdspladser.

Af Jeppe Lykke Hansen
Toyota har en erklæret målsætning om at forøge den lokale produktion i Europa.

Dette skal give mærket en mere europæisk orienteret identitet, hvilket i sidste ende skal give Toyota et mersalg på det europæiske marked.

Nøglerolle til polsk produktion
I den forbindelse har Toyota netop markeret indvielsen af en ny fabrik i Polen, der fremover leverer manuelle gearkasser til Yaris-fabrikken i Frankrig.

Senere skal fabrikken også levere gearkasser til den engelskproducerede Avensis samt Corolla, der produceres i både England og Tyrkiet.

Første euro-gear
Toyota Motor Manufacturing Poland ligger i Walbrzych, Dolnoslaskie, Polen, hvor første spadestik blev taget tilbage i september 1999. Produktionen har kørt siden april.

Fabrikken er Toyotas første forsøg med gearkasseproduktion på europæisk grund.

3.000.000.000 kroner
Produktionen er i opstartsfasen planlagt til en kvart million enheder stigende til 550.000 i 2005.

Hertil kommer produktion af 250.000 1,0 liters motorer til den planlagte Toyota Peugeot Citroën Czech-produktion af en ny minibil, som påbegyndes om tre år.

Toyota samlede investering løber op i over 3 milliarder kroner, og fabrikken forventes at komme til at skabe 1.000 nye arbejdspladser.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.