• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2002 - De Danske Bilimportører

Bilerne krymper

Prisstigning på danske biler øger salget af små modeller

Med 717 ud af i alt 11.433 personbiler solgt i maj, blev Peugeot 307 månedens bestseller. Med 717 ud af i alt 11.433 personbiler solgt i maj, blev Peugeot 307 månedens bestseller.

Af Jeppe Lykke Hansen
De varslede prisstigninger i forbindelse med bilfabrikanternes prisharmonisering har øjensynligt trukket danskerne til autoforhandlerne.

I alt blev der indregistreret 11.433 nye biler i maj, hvilket er en stigning på 13 procent i forhold til samme periode sidste år. Dermed fortsætter den positive trend fra årets første måneder, hvor stigningen lå på 12 procent.

Prissmæk med afgift
Det er sandsynligvis den kommende harmonisering af priserne før afgift, som for alvor vil kunne mærkes herhjemme, når afgiften smækkes oveni, der har fået en del danskere til at fremskynde deres bilkøb.

Derudover tyder en forskydning i fordelingen mellem store og små biler på, at de stigende priser får folk til at vælge mindre og billigere biler.

Fald i store biler
Således er andelen af biler i den store mellemklasse faldet til 26,1 procent i forhold til 31,1 procent i 2001, mens andelen af biler i den lille mellemklasse er steget til 33,1 procent mod 27,3 procent i 2001.

"Vi ser både med glæde og bekymring på det stigende bilsalg. Hvis fremgangen i de privates bilkøb ikke er udtryk for en reel stigning, men kun en fremskyndelse, så kan vi frygte, at salget vil gå tilbage, når prisstigningerne er fuldt gennemførte. Selv med den nuværende stigning i bilsalget vil vi ikke komme op på de 130.000 solgte personbiler om året, som er en forudsætning for, at bilparkens alder ikke fortsat skal stige til skade for trafiksikkerhed og miljø," udtaler administrerende direktør Bent Mikkelsen fra De Danske Bilimportører.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.