• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juni 2002 - Autocom.dk

Nyt hold på Autocom.dk

Bilauktionen på Internet starter nyt rullende konsulent-team

Peer Been og Steen Rommelhoff fra Autocom.dk er de første af bilauktionens nye rullende konsulenter. Peer Been og Steen Rommelhoff fra Autocom.dk er de første af bilauktionens nye rullende konsulenter.

Af Jeppe Lykke Hansen
Bilsalget kører langsomt, men sikkert over på Internet. Den danske bilauktion på nettet Autocom.dk oplever en stadigt stigende vækst og udvider nu konceptet med et rullende konsulent-team, der med mobile Internet-stationer bringer nettet ud til de forhandlere og virksomheder, som endnu ikke anvender Autocom.dk.

"Det skal ikke være sværere at sælge sin bil end at løfte røret på telefonen," mener Autocom.dk's direktør Peter Grøftehauge, der har store forventninger til firmaets nye konsulent-team.

Autocom-vogne
Autocom.dk's konsulenter udstyres med en karakteristisk Autocom-vogn og bærbare computere med Internet-adgang via mobiltelefonnettet. Virksomheder og forhandlere, der ønsker at sætte biler på Autocom.dk, behøver så blot at ringe efter en Autocom-vogn, hvorefter en konsulent kommer ud og sørger for resten. Det vil sige besigtige bilerne, sikre at de beskrives korrekt, rådgive omkring mindstepriser og dermed tage sig af alt det praktiske arbejde i forbindelse med handlen uden andet besvær for sælgeren end en telefonopringning til Autocom.dk.

"På den måde sikres en hurtig omsætning og en optimeret auktionspris for bilerne. Dermed kan sælgeren koncentrere sig om at passe sin øvrige forretning," siger Peter Grøftehauge.

Langsigtede planer
Foreløbigt har Autocom.dk investeret i to Autocom-vogne, men hvis der er behov, er det Peter Grøftehauges plan at udvide med konsulenter, indtil markedet er mættet.

"Så længe der er bilforhandlere og virksomheder i Danmark, som ikke anvender bilauktionen på Internet, vil vi køre rundt med vores mobile Internet-stationer og hjælpe nye brugere i gang," forklarer Peter Grøftehauge.

Autocom.dk's konsulent-team kommer til at bestå af 35-årige Peer Been og 45-årige Steen Rommelhoff, der henholdsvis vil tage sig af kunder vest og øst for Storebælt. Begge har en indgående erfaring fra bilbranchen.

Virksomheder og bilforhandlere
Foreløbigt bliver det kun virksomheder, der skal have hjælp med at afhænde deres firmabiler, og bilforhandlere, der endnu ikke er helt "dus" med Internet, der vil få besøg af det rullende konsulent-team. Men på sigt vil Peter Grøftehauge ikke udelukke, at Autocom-vognene også vil komme private forbrugere til gavn.

"Fordi forretningen er begyndt at køre rigtigt godt, har vi muligheden for at prøve en lang række ting, som vi tidligere har valgt fra for ikke at svække firmaets økonomi i opstartsfasen. Som for eksempel at starte vores rullende konsulent-team. Senere kan konsulent-besøgene måske også blive en mulighed for privatpersoner, men først må vi se, om konceptet slår an," siger Peter Grøftehauge.

Gratis besøg
Foreløbigt kommer det ikke til at koste noget udover det almindelige handelssalær til auktionen at få besøg af en Autocom-konsulent. Handelssalæret, der kun betales ved gennemført handel, er 800 kroner plus moms.

Alle kan sætte en bil til salg på Autocom.dk, men det er kun bilforhandlere, der har adgang til at byde. Der udveksles ikke penge over nettet. Betalingen foregår ved, at forhandleren betaler med kontanter eller banknoteret check ved afhentningen af bilen.

Autocom.dk's callcenter giver telefonisk rådgivning om bilauktionen indenfor almindelig kontortid. Der er afholdes tre auktioner om ugen.

Besøg bilauktionen Autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.