• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juni 2002 - Rolls-Royce

Rolls-Royce på vej

BMW-gruppens nye Rolls-Royce-fabrik nu fuldt funktionsdygtig

En af de En af de "gamle" Rolls-Royce-modeller produceret på den tidligere fabrik i Crewe: Rolls-Royce Corniche til 7,8 millioner på danske plader.

Af Jeppe Lykke Hansen
Verdens mest prestigefyldte bilmærke, Rolls-Royce, er ved at finde sig til rette i nye rammer under BMW-ejerskabet.

På den nye Rolls-Royce-fabrik i Goodwood England er specialisterne begyndt at håndbygge første eksemplar af den kommende nye "BMW"-model.

Fire år undervejs
Den nye luksus-sedan blev designet i London tilbage i 1999 og skal i lighed med Maybach, den kommende Rolls-Royce-konkurrent fra Mercedes-koncernen, håndbygges og nøje tilpasses den enkelte kundes ønsker og behov.

Når den nye Rolls-Royce kommer til salg i januar næste år, har bilen altså været fire år undervejs, men komplikationerne i forbindelse med VW's overtagelse af Bentley og BMW's overtagelse af Rolls-Royce og opsplitningen af det engelske arvesølv har også været enorme.

Lang vej for BMW
Rolls-Royce bliver eksempelvis først endeligt fuldt BMW-ejet i starten af næste år.

Indtil videre kører BMW-Rolls-Royce'en under navnet Project Rolls-Royce, indtil BMW senere i år får retten til at anvende det officielle navn Rolls-Royce Motor Cars.

Tysk teknik og klassisk engelsk håndværk
Fabrikken i Goodwood bliver primært en supereksklusiv samlelinje, hvor de engelske saddelmagere, snedkere og mekanikere skal præge bilerne, så resultatet bliver unikt i forhold til de kommende ejere.

Platformen og den 12-cylindrede V-motor udviklet specielt til Rolls-Royce produceres hos BMW i Tyskland, inden delene sendes til Goodwood, hvor bilerne endeligt færdiggøres.

På den måde kommer Rolls-Royce til at nyde godt at nogle af verdens allermest avancerede og moderne produktionsfacilliter i kombination med det gammeldags, specialiserede engelske bil-håndværk.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.