• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juni 2002 - Maybach

Nemme navne

Navne på luksusmodellerne fra Maybach offentliggjort

Den nye Maybach med forfaderen Maybach Zeppelin fra 1930'erne. Den nye Maybach med forfaderen Maybach Zeppelin fra 1930'erne.

Af Jeppe Lykke Hansen
Det Mercedes-ejede nye luksus-mærke Maybach, der skal tage konkurrencen op med Rolls-Royce og Bentley, har længe været omgivet af stor mystik, men nu er navnene på de to første modeller offentliggjort.

Og har man lavet en stor bil, kan man ligeså godt prale lidt med længden.

57 og 62
Derfor har bilerne ifølge amerikanske Automotive News fået navnene Maybach 57 og Maybach 62, hvilket ikke, som man umiddelbart kunne tro, hentyder til motorstørrelsen, men til de imponerende længder på henholdsvis 5,7 og 6,2 meter. Det er stort.

En "almindelig" Mercedes S-klasse stopper mere end en halv meter før den mindste af de to luksuskæmper og er mere en meter kortere end den længste.

Premiere i Paris
Den endelige offentliggørelse af modellerne er programsat til det internationale motorshow i Paris senere i år, hvorefter bilerne kommer til salg hos særlige Maybach-forhandlere.

Indtil videre har modellerne kun været fremvist ved biludstillingen i Geneve, hvor bilerne var skjult i en stor matteret glaskasse, hvor bilernes kontur kun svagt kunne anes.

Under motorhjelmen forventes begge modeller at få en 5,8 liters V12-motor ydende 500 hestekræfter og et monumentalt drejningsmoment på 900 Nm, der vil give den "lille" næsten tre tons tunge model en accelerationsevne fra 0 til 100 kilometer i timen på bare seks sekunder.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.