• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. maj 2002 - Bentley

Første royale Bentley

Specialdesignet Bentley-model til den engelske dronning

Luksus er kun et fattigt ord, der passer bedre på en almindelig standard-Bentley. Denne en bil er designet og håndbygget fra bunden og skal kun eksistere i dette enestående eksemplar. Luksus er kun et fattigt ord, der passer bedre på en almindelig standard-Bentley. Denne en bil er designet og håndbygget fra bunden og skal kun eksistere i dette enestående eksemplar.

Af Jeppe Lykke Hansen
En af verdens ubetinget allermest luksuriøse biler er netop blevet overdraget til den engelske dronning ved en højtidelighed på Windsor Castle.

Bilen, der ville koste et ukendt, men meget, meget højt millionbeløb, hvis den skulle sælges, er en gave fra den samlede engelske motorindustri i anledningen af dronningens jubilæum den 4. juni.

Ypperligt håndværk
Den specialbyggede limousine blev påbegyndt i år 2000 og repræsenterer det ypperste engelske bil-håndværk fra kofanger til kofanger.

Den engelske dronnings nye køretøj, bliver den første Bentley i den engelske stald nogensinde.

Karet-kabine
Selvom Bentley'en ved første øjekast mere ligner en veteranbil end en spritny unikamodel, er den designet ved hjælp af den nyeste computerteknologi og rummer de mest moderne underholdnings- og kontorfaciliteter.

Disse er naturligvis pakket diskret ind af de engelske karetmagere, der nænsomt har skabt kabinen.

Seks meter luksus
Bentley State Limousine er 6,22 meter lang, hvilket er mere end en meter længere end en Mercedes S-klasse, og vejer over tre ton.

Den royale motor er en ottecylindret 6,8 liters V-motor ydende 400 hestekræfter med et maksimalt drejningsmoment på 835 newtonmeter.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.