• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. december 2018 - Ford

Hårnålesving og køreglæde

Her kan du opleve de italienske bjergveje i Ford Fiesta ST.

Vi er kommet til den ottende video i serien, hvor Steve Sutcliffe kører i Ford Performance-biler på de smukkeste områder i verden. Vi er kommet til den ottende video i serien, hvor Steve Sutcliffe kører i Ford Performance-biler på de smukkeste områder i verden.

Ford

Italien er kendt for mange ting – blandt andet for lækker mad, udsøgte vine, godt vejr og smuk natur. Men vidste du, at en af de bedste køreruter også ligger i Italien? Den hedder Via Campocatino, og vi besøger den.

Vejen fra den italienske by Guarcino til skisportsstedet Campocatino, der stiger til mere end 1.800 meter over havets overflade, fyldes med sneelskende turister i vinterhalvåret. Men selvsamme rute, Via Campocatino, som den hedder på italiensk, der er spækket med køreglæde og hårnålesving, ligger øde hen resten af året.

”Fyld bagagerummet med Amaretti-småkager i Guarcino – en af italiens ældste byer – og gør dig klar til en snoet og udfordrende tur til toppen,” siger journalist Steve Sutcliffe, der med den nye Ford Fiesta ST, tog udfordringen op i den seneste video i Fords serie ’Europe’s Greatest Driving Roads’.

Når du når toppen, har du udsigt over naturreservatet Monti Velino mod nord, bjergkæderne Lazio mod sydøst og sidst, men ikke mindst, kan du skimte Rom blot 80 kilometer ude i horisonten mod nordvest.

”På en skyfri aften vil himlen være fyldt med stjerner. På vejen herop, passerer du et observatorie, der samarbejder med alverdens observatorier for at spore asteroider,” fortæller Sutcliffe. ”Det fortæller lidt om, hvor lidt lysforurening, der er her”.

Det her er den ottende video i serien, hvor Steve Sutcliffe kører i Ford Performance-biler – fra Ford GT på den betagende Atlanterhavsvej i Norge til en Focus RS over Blakey Ridge i North Yorkshire, Storbritannien. Via Campocatino er den første italienske vej i serien og bliver tildelt 53 ud af 60 point på baggrund af landskab, mad og drikke – og ikke mindst spændingen under kørslen. 

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.