• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. maj 2002 - Seat

Hot Salsa

Konceptmodellen Seat Salsa relanceres i forbedret udgave

To år efter den første lancering af Seat Salsa, er den fortsat lege/eksperimental-model for Seats designteam under ledelse af Walter de Silva. To år efter den første lancering af Seat Salsa, er den fortsat lege/eksperimental-model for Seats designteam under ledelse af Walter de Silva.

Af Jeppe Lykke Hansen
Konceptbilen Seat Salsa har fået en gennemgribende makeover i anledning af det internationale Motor Show i Madrid og fremstår nu i en mere realiserbar udgave end nogensinde.

Under chefdesigner Walter de Silvas kyndige ledelse har Seat givet Salsa et endnu mere dynamisk udseende uden at bryde med det oprindelige multi-kørselskoncept, MDC.

Udvidet multi-gear
MDC, Multi Driving Concept, fungerer som et udvidet gearskift med mulighed for at vælge mellem tre forskellige indstillinger alt efter humør og kørselsforhold.

Der vælges mellem sport, comfort og city, hvor hvert niveau udover et særligt tilpasset gearskifte også giver en særlig køre-position og tilpasser informationsniveauet fra kabinens instrumenter til forholdene.

Salsa V6 2,8
Seat Salsa er udrustet med en 2,8 liters sekscylindret V-motor, femtrins tiptronic-gear og intelligent firehjulstræk.

Topfarten er 245 kilometer i timen, og Salsa'en trækker fra 0 til 100 kilometer i timen på 7,5 sekunder.

Hædret koncept
Ved lanceringen af første udgave af Seat Salsa blev modellen hædret med prisen for årets bedst designede konceptbil af det amerikanske tidsskrift Automotive News International.

Samme år fik Walter de Silva en europæisk pris kaldet "Eurostar 2000" for sit arbejde for Seats designcenter i Martorell.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.