• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. maj 2002 - Saab

Ny Saab 9-3 sedan

Saabs nye 9-3'er er spækket med elektroniske overraskelser

Den nye Saab 9-3 byder blandt andet på bedre plads for bagsædepassagererne, selvom den ikke er længere end forgængeren. Den nye Saab 9-3 byder blandt andet på bedre plads for bagsædepassagererne, selvom den ikke er længere end forgængeren.

Af Jeppe Lykke Hansen
Saab åbner for salget af den nye Saab 9-3 Sport Sedan til september, hvor Saab-fans vil få masser af nye gennemtænkte detaljer at glæde sig over.

Eksempelvis bliver 9-3'eren den første bil, som sælges med indbygget Bluetooth-teknologi, der gør det muligt at anvende forskelligt elektronisk isenkram trådløst i bilen.

Lyslederteknologi
Sammen med et avanceret system af lysleder-kabler, der har en kapacitet 50 gange større end almindelige ledninger, danner det grundlaget for et infotainmentsystem, der skal underholde og informere under kørslen.

Til hverdag bliver det nok mest som trådløs, stemmestyret mobiltelefon, at systemet kommer til anvendelse, men det åbner en række muligheder efterhånden som håndholdte computere og lignende bliver mere og mere udbredte.

Svensk sikkerhed
Under udviklingsarbejdet har Saabs ingeniører kunne trække på Saabs database med oplysninger fra 6.000 ulykker fra det virkelige liv.

Derudover er bilen blevet crash-testet under en lang række forhold. Blandt andet en alternativ elg-test, hvor bilen ikke skal undgå den kunstige elg, men tværtimod pløje den ned, hvilket er en skæbne, der hvert år overgår adskillige billister i Sverige.

Saabs tre turboer
Den nye Saab byder på tre forskellige turboladede motorer, hvoraf de to er benzindrevne.

Det drejer sig om to 2,0 liters benzinmotorer med henholdsvis 150 og 210 hestekræfter og en 2,2 liters dieselmotor med 125 hestekræfter.

Derudover er der valg mellem fem- eller sekstrins manuel gearkasse eller femtrins automatgear med skifter på rattet som ekstraudstyr.

Priserne starter ved 375.000 kroner for 9-3 Linear 2,0 LPT og slutter ved flagskibet 9-3 Aero 2,0 TS til 659.000 kroner.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.