• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2002 - Autocom.dk

Flere biler på Autocom.dk

Bilauktion afsætter flere og flere biler til 900 forhandlere

Bilauktionen Autocom.dk, der er ejet af samme ejerkreds som Bilpriser.dk, oplever en stigende tilgang af biler. Bilauktionen Autocom.dk, der er ejet af samme ejerkreds som Bilpriser.dk, oplever en stigende tilgang af biler.

Af Jeppe Lykke Hansen
De danske bilejere har fanget ideen med at udbyde bilen på auktion til 900 forhandlere frem for at køre rundt til de nærmeste forhandlere i lokalområdet. For øjeblikket indsættes i gennemsnit over 150 biler på bilauktionen Autocom.dk hver uge.

"Vi oplever, at mange af vores brugere bliver overraskede over, hvor hurtigt det går. Du skal være forberedt på, at en auktion kun tager tre dage, og vi afholder tre auktioner om ugen. Så i løbet af få dage har du bud fra seriøse autoforhandlere, der vil købe bilen," siger Autocom.dk's direktør Peter Grøftehauge.

Egne mindstepriser
Bilejeren skal dog kun sælge, hvis bilen opnår bilejerens egen mindstepris, som indtastes under tilmeldingen. Hvis bilen ikke opnår mindsteprisen, men Autocom.dk vurderer, at der er en chance for at bilejeren og forhandleren alligevel kan mødes, forsøger Autocom.dk at foranstalte en handel ved at kontakte køber og sælger efter auktionen.

Ifølge Peter Grøftehauge viser Autocom.dk, at e-handel ikke er fremtid, men i allerhøjeste grad nutid.

E-handel virker
"E-handel virker. Også med noget så dyrt som biler. Ved at udnytte fordelene ved den moderne teknologi skaffer vi forbrugeren en bedre pris for den gamle bil, samtidigt med at forhandlerne får nogle biler, der passer bedre til deres umiddelbare behov. Det handler kort og godt om at sætte de rigtige biler sammen med de rigtige forhandlere til gavn for både køber og sælger," forklarer Peter Grøftehauge.

Som eksempel på solgte biler fra seneste bilauktion, nævner Peter Grøftehauge: Fiat Punto 1,2 60S '99 solgt 6.329 kroner over vurderingen til 61.100 kroner, VW Golf 1,9 CL '94 solgt 9.761 over vurderingen til 65.100 kroner og Mercedes SLK 230 '97 solgt 24.688 kroner over vurderingen til 430.000 kroner.

Bilforhandlere byder
Kun bilforhandlere, der er godkendt af Autocom.dk, har adgang til at byde på auktionen, mens alle kan sætte en bil til salg. Systemet giver altså privatpersoner en unik mulighed for at udbyde bilen til hovedparten af alle danske bilforhandlere.

Beskrivelsen af bilen foregår ved, at brugerne klikker sig igennem en række sider med spørgsmål om bilen. Spørgsmålene kan også printes ud og bruges som en guide til en systematisk gennemgang ude ved bilen. Efter beskrivelsen på nettet får brugeren automatisk en vurdering af bilens auktionspris, hvorefter brugeren skal indtaste sin mindstepris og godkende, at bilen sættes på næste auktion.

Solgt eller gratis
Det koster 1.000 kroner inklusiv moms for den private bilejer, hvis bilen bliver solgt på auktionen, ellers er det gratis. Derudover er der ingen omkostninger for bilejeren, da det intet koster at sætte bilen på, og det er købers ansvar at hente bilen efter auktionen.

Der skal ikke udveksles penge over nettet. Betalingen foregår ved at forhandleren betaler med kontanter eller banknoteret check ved afhentningen af bilen. Risikoen er altså ikke større end ved et normalt salg fra en privatperson til en bilforhandler.

Gratis hot-line
Autocom.dk's callcenter giver telefonisk rådgivning om bilauktionen indenfor almindelig kontortid. Auktionerne løber fra mandag kl. 12.00 til onsdag kl. 11.00, fra onsdag kl. 12.00 til fredag kl. 11.00 og fra fredag kl. 12.00 til mandag kl. 11.00.

Se mere på Autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.