• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. september 2000 - De Danske Bilimportører

Faldende personbilsalg

I august måned blev der blot indregistreret 8.134 personbiler i Danmark. Det svarer til en nedgang på 17,8% i forhold til 1999.

Dermed blev salget i august det laveste i nogen måned siden januar 1994, (når der ses bort fra juni måned 1997 med 8.087 stk., der er stærkt præget af en forudgående bilhamstring i maj 1997 på 29.646 personbiler i forbindelse med en afgiftsændring). Dermed er der fortsat ingen udsigt til at den nedgang i bilsalget, som nu har varet siden januar 1999, vil ophøre. Dette fører til, at den i europæisk sammenhæng gamle bilpark i Danmark nu bliver endnu ældre.

Forklaringen på det lave bilsalg skal findes i et renteniveau, der er forholdsvist højt i forhold til de seneste år. Ligeledes spiller Pinsepakkens fald i rentefradragsretten. En stor rolle for faldet i bilsalget, der i vid udstrækning er lånefinansieret.

Hele 37% af samtlige personbiler var i august måned biler i den lille klasse. Dette markerer det foreløbige højdepunkt i den seneste tids tendens til at købe små biler. De kraftige stigninger på benzin (25% i løbet af det sidste 1½ år) har fået flere til at kigge mere på bilens driftsomkostninger. Flere vælger således i dag en lille brændstoføkonomisk bil, hvis denne bil løser transportbehovet.

Varebilsalget går atter tilbage Salget af varebiler viste sig for august at ende med en fremgang på 3,3% i forhold til samme måned sidste år. Dermed fortsætter varebilsalget med at være noget svingende, med en tendens til en stabilisering på et relativt højt niveau.

Nedgang i indregistreringen af lastbiler Med 372 indregistrerede enheder i august faldt indregistreringen med 10,1 % i forhold til august år og med en samlet tilbagegang på 13,3% for januar til august i forhold til samme periode sidste år.

Alle tal er baseret på registreringer på motorkontorerne pr. 8. september 2000.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.