• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. april 2002 - Volkswagen

VW Boble i krise

Dårlig økonomi sætter den mexicanske VW-produktion i stå

Den kære gamle Boble som vi husker den. Dens sidste bastion, VW-fabrikken i Puebla 125 Kilometer sydøst for Mexico City, er vanskeligheder på grund af svigtende salg. Den kære gamle Boble som vi husker den. Dens sidste bastion, VW-fabrikken i Puebla 125 Kilometer sydøst for Mexico City, er vanskeligheder på grund af svigtende salg.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den gamle Folkevognsboble er som bekendt ikke helt afgået ved døden, da den stadig produceres i Mexico, men det ser skidt ud for den gamle klassiker.

Ifølge tyske Auto, motor und sport har den generelle økonomiske lavkonjunktur tvunget fabrikken ud i et produktionsstop, der er planlagt til at vare i tre dage.

Produktionen sættes ned
Produktionsstoppet betyder, at der vil blive produceret 3.900 færre biler på fabrikken, der laver den klassiske Folkevognsboble, men også Jetta til det amerikanske marked samt New Beetle til verdensmarkedet

I 2000, der var fabrikkens bedste år nogensinde, kom produktionen helt op på 425.703 biler, men i første kvartal i år har produktionen ligget på omkring 90.000 biler, hvilket har været i underkanten af det rentable.

Medarbejderne sendes hjem
Et forslag fra ledelsen om at sænke arbejdstiden og dermed også lønudgiften, så længe krisen står på, er blevet forkastet af fabrikkens medarbejder.

Ledelsen har derfor ikke kunnet se andre udveje end at sende medarbejderne hjem og lukke fabrikken i stedet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.