• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. april 2002 - Honda

Ny Honda CR-V

Ny model af Hondas SUV får Danmarkspremiere 4. maj

Ifølge Honda har den nye CR-V plads til to opretstående mountainbikes i bagagerummet, uden at cyklernes hjul afmonteres. Ifølge Honda har den nye CR-V plads til to opretstående mountainbikes i bagagerummet, uden at cyklernes hjul afmonteres.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den nye Honda CR-V, der har gennemgået en lang række forbedringer i forhold til forgængeren, kommer ud til de danske Honda-forhandlere den 4. maj.

Den nye CR-V er blandt andet blevet lidt længere og bredere end forgængeren, mens højden og akselafstanden er forblevet den samme.

Dette har, i kombination med en fysisk mindre motor og dermed en forkortet forende samt en et sænket bagagerumsgulv, øget pladsen i kabinen med 10 procent.

150 heste med 177 i timen
Selv om motoren er krympet lidt i bilvasken, er præstationerne ikke blevet ringere af den grund.

Den 2,0 liters DOHC i-VTEC motor med 150 hestekræfter sender bilen fra 0 til 100 kilometer i timen på 10 sekunder, hvorefter farten kan fortsætte op til tophastigheden på 177. Men naturligvis ikke på offentlig dansk vej, forstås.

Accelerationstiden fra 0 til 100 er forbedret to sekunder i forhold til forgængeren. Drejningsmomentkurven er nærmest flad med et toppunkt på 192 newtonmeter ved 4.000 omdrejninger i minuttet.

Brændstofforbruget ved blandet kørsel er 11 kilometer literen og CR-V'en har en vendediameter på 10,4 meter.

Standard 4X4
Firehjulstræk er standard på alle modeller.

Det slås automatisk til ved det mindste tilløb til spin på forhjulene, der kun skal dreje en kvart omgang uden at flytte bilen, før baghjulene begynder at hjælpe til.

Sikkert håb
Sikkerhedsmæssigt har Honda store forhåbninger til, at deres CR-V vil brillerer til den næste NCAP-kollisionstest.

Honda har selv testet CR-V'en ikke bare ved traditionelle kør-bilen-ind-i-en-mur-test, men også ved langt mere krævende frontale bil-mod-bil-test. Og selv mener de, at resultaterne ser lovende ud.

1.568 liters bagage
Bagagerumsvolumen varierer fra 527 til 628 liter.

Gulvet er sænket med 12 centimeter i forhold til forgængeren, hvilket sammen med de flytbare bagsæder gør det muligt at få volumen op på 1.568 liter i alt.

For 320.000 kroner SUV
Priserne på den nye Honda CR-V starter ved 319.950 kroner.

Med automatgear løber prisen op i 359.950 kroner.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.