• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. april 2002 - De Danske Bilimportører

Salgsstigning aftager

Optimismen på tilbagetog i bilbranchen

Peugeot 206 blev bestseller i en ellers dårlig marts måned. Peugeot 206 blev bestseller i en ellers dårlig marts måned.

Af Jeppe Lykke Hansen
Da den nedadgående kurve for salgstallene i bilbranchen endelig begyndte at vende tidligere på året, var der lutter glade miner hos de danske bilimportører. Men marts levede ikke op til forventningerne.

Godt nok blev der indregistreret 9.942 enheder i marts 2002, hvilket var en stigning på 6,6 procent i forhold til samme periode sidste år. Alligevel betegnes tallene som skuffende.

Uopfyldte forventninger
"Marts 2001 var karakteriseret ved meget lave nyregistreringstal sammenlignet med de foregående år. Tallene for sidste måned levede ikke op til vores forventninger om et godt salg i marts, der traditionelt set er en af årets største måneder," udtaler administrerende direktør Bent Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Ses første kvartal 2002 som helhed, betød marts en klar opbremsning i stigningstaksten, da stigningen i forhold til samme periode i 2001 var på 10,5 procent.

Debat uden indflydelse
"De senere måneders debat i medierne om udsigten til højere bilpriser påvirker kun i begrænset omfang potentielle købere af nye biler. Vi tror, at den negative udvikling i det private forbrug er forklaringen på de skuffende tal," forklarer Bent Mikkelsen.

Den bil flest danskere skrev slutseddel på sidste måned, var Peugeot 206, der blev solgt i 652 eksemplarer. Næst i rækken kom Volkswagen Polo med 524 eksemplarer og som nummer tre finder vi Toyota Avensis med 474 solgte eksemplarer.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.