• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. april 2002 - Rover

Rover ind i Kina

Porten til verdens største marked åbnes nu for MG Rover

Rovers sikres nu adgang til det kinesiske marked med den nye aftale med China Brilliance Industrial Holdings. Rovers sikres nu adgang til det kinesiske marked med den nye aftale med China Brilliance Industrial Holdings.

Af Jeppe Lykke Hansen
Britiske MG Rover Group og kinesiske China Brilliance Industrial Holdings har indgået en samarbejdsaftale.
Aftalen skal give begge parter adgang til større markeder samt lavere produktions- og udviklingsomkostninger.

Kæmpe marked med lavt omkostningsniveau
Den strategiske alliance gør det muligt for MG Rover at producere biler i Kina, hvor omkostningsniveauet er meget lavt samt at markedsføre to nye fællesudviklede modeller direkte til over en milliard potentielle købere.

Virksomhederne planlægger i fællesskab at udvikle og producere en ny mellemstørrelse og en ny lille bil.

Kinas førende bilproducent
"Det er et samarbejde, som glæder mig utrolig meget, og vi forventer os meget af. China Brilliance Industrial Holdings har på kort tid opnået ganske enestående resultater og er helt klart den førende bilproducent i Kina," siger Kevin Howe, administrerende direktør for MG Rover Group.

"Kina er verdens hurtigst voksende bilmarked. Det nye samarbejde gør, at vi hurtigt kan udnytte det nye markeds potentiale," udtaler Kevin Howe.

Teknik og kapacitet
MG Rover og China Brilliance vil blandt andet samarbejde om produktion og udvikling af motorer i et kommende fælles research- og udviklingscenter i Kina. MG Rover Group vil her yde den nødvendige tekniske assistance til at opbygge produktionsfaciliteterne.

"MG Rover Group og China Brilliance Industrial Holdings har meget til fælles. Vi har samme filosofi, er ambitiøse, har klare visioner og er hurtige til at træffe beslutninger," siger Dr. Brian X. Sun, administrerende direktør for China Brilliance.

"Vores modeller konkurrerer ikke med hinanden. Det betyder, at vores interesser ikke støder sammen," forklarer Dr. Brian X. Sun.

40.000 ansatte
China Brilliance Industrial Holdings omfatter otte virksomheder med i alt 40.000 ansatte og en samlet årlig omsætning på cirka 23 milliarder kroner.

Gruppen producerer primært minibusser, sedaner, SUV'er og lette lastbiler samt den legendariske sorte London taxa.

China Brilliance Industrial Holdings samarbejder blandt andet med Toyota, General Motors, BMW, London Taxi International, Mitsubishi og Renault.

Joint venture
Rammen om MG Rover Group og China Brilliance Industrial Holdings samarbejde bliver et nyt joint venture selskab, som ejes ligeligt af de to parter.

Aftalen giver udelukkende China Brilliance ret til at fremstille og sælge biler i Kina, størstedelen af Asien og Afrika.

MG Rover har retten til det øvrige globale marked, mens der overvejes en fælles indsats i USA.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.