• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. april 2002 - Mercedes

Panorama-Mercer

Konceptbilen Vision GST skal bane vejen for ny Mercedes

Passagererne har panorama-udsigt fra den nye konceptbil Vision GST. Passagererne har panorama-udsigt fra den nye konceptbil Vision GST.

Af Jeppe Lykke Hansen
Konceptbilen Vision GST Tourer fra Mercedes skal ifølge Jürgen Hubbert, der er ansvarlig for Mercedes personvognsdel, danne grundlaget for en helt ny model.

"Vores konceptbiler er altid mere end bare show-biler. Vision GST baner vejen mod en ny Mercedes-klasse, hvis udvikling vi har besluttet at påbegynde," udtaler Hubbert i en pressemeddelelse.

Ny klasse
Hvordan den endelige model kommer til at se ud, er umuligt at sige, men den bliver formentligt ikke så stor som konceptbilen, der med en længde på 5,15 er større end en Mercedes S-klasse. Motoren vil formentlig også blive nedtonet.

Konceptbilen er udrustet med en 5,5 liters V8 AMG-motor, der yder 360 hestekræfter.

Vision GST er desuden udstyret med firehjulstrækket fra Mercedes M- og G-klassen.

Ny stil
Det mest iøjefaldende ved den nye model er det kæmpemæssige glastag, der løber fra forruden til bagenden af bilen. Glasset fungerer som en elektronisk solbrille, der kan skrues op og ned for efter behov.

Derudover har modellen ingen stolpe mellem dørene, hvilket får det til at virke som om, at bilen har rude hele vejen rundt, og giver passagererne den optimale panorama-udsigt.

Luksus-kabine
Dørene svinger ud i en 90 graders vinkel for at lette ind og udstigning af kabinen, der er præget af håndforarbejdet læder og træ samt aluminium.

Passagererne sidder i enkeltsæder to og to, men det er muligt at rejse en tredje sæderække bagerst, så bilen får plads til i alt seks passagerer.

Kabinelyset er et kapitel for sig. Her er udviklet en helt ny type belysning, der løber rundt langs loftsbeklædningen, dørene og midterstykket

Stor sportslig tur-bil
Forkortelsen GST står for Grand Sports Tourer, hvor det sportslige understreges af bilens profil og de kæmpe 22 tommers hjul. Og så selvfølgeligt V8'eren under hjelmen.

Bilen skal - som de fleste andre konceptbiler for øjeblikket - kunne det hele.

Det vil sige, at Vision ved at snuppe en række detaljer fra andre bilmodeller skal kombinere fordelene ved sedan, stationcar og SUV i en og samme bil.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.