• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. marts 2002 - Autocom.dk

E-handel virker

Selv meget dyre biler sælges nu på bilauktionen Autocom.dk

En BMW 330 Ci blev for nyligt solgt for over 450.000 kroner på Autocom.dk. Bilauktionen ejes af brødrene Grøftehauge, der også står bag Bilpriser.dk. En BMW 330 Ci blev for nyligt solgt for over 450.000 kroner på Autocom.dk. Bilauktionen ejes af brødrene Grøftehauge, der også står bag Bilpriser.dk.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den megen snak om, hvorvidt e-handel virker eller ej, kan forstumme nu, hvor selv meget dyre biler handles via Internet. På bilauktionen Autocom.dk blev for nyligt solgt en BMW 330 Ci til over 450.000 kroner, men også andre dyre modeller passerer gennem auktionssystemet, lyder det fra direktør Peter Grøftehauge.

"BMW 330'eren er en rekord på Autocom.dk, men formentligt også på den danske del af Internet i det hele taget. Den er sandsynligvis det dyreste, der nogen sinde er solgt på nettet af en privatperson her i landet," siger han.

Præcis hvad BMW'en kom op i, holder Peter Grøftehauge for sig selv af almindeligt diskretionshensyn over for køber og sælger, men forsikrer, at begge parter gjorde en god handel.

Afspejling af den danske bilpark
Hos Autocom.dk er luksusbilerne gennemsnitligt repræsenteret i forhold til den danske bilpark, idet udvalget nogenlunde afspejler de biler, der kører rundt på de danske veje. Peter Grøftehauge glæder sig alligevel over, at dyre biler også kan sælges på auktionen.

"At de dyre biler også bliver solgt viser, at systemet virker, men vores kernekompetence er at sælge biler for den almindelige forbruger, der ved hjælp af vores auktion opnår en bedre pris end ved at køre rundt til de nærmeste forhandlere. På Autocom.dk udbydes bilen aktivt til mere end 900 bilforhandlere," forklarer han.

Peter Grøftehauge fortæller, at det stadig er lidt spændende, når de dyrere modeller kommer på, om de også bliver solgt, men at forhandlerne efterhånden kender systemet godt nok til, at de vil byde med op.

"Der har ved flere tilfælde været biler, der har opnået bud på over en halv million kroner, men hvor mindsteprisen har været sat en tand højere, så handlen ikke gik igennem. Det har for eksempel netop været tilfældet med en stort set ny luksuriøs Volvo V70," uddyber han.

Andre luksusbiler, der for nyligt har været igennem systemet har været luksusmodeller fra Audi, BMW, Chrysler og så videre.

Omsætning for millioner
At der omsættes meget dyre biler og dermed også for flere millioner kroner hver måned på internet-auktionen, gør dog ingen forskel for Autocom. Alle biler, stor som lille, koster nemlig et fast handelssalær på 1.000 kroner, hvis bilen sælges, ellers er det gratis. Så for firmaet handler det om at omsætte så mange biler som muligt og ikke så meget om, det er dyre luksus-modeller eller almindelige familiebiler.

Salæret er inklusiv moms og betales af køber såvel som sælger, men det er også eneste udgift for sælger, da det er købers ansvar at afhente bilen.

Det er kun professionelle bilforhandlere, der har mulighed for at byde på auktionen, mens alle privatpersoner frit kan sætte deres bil på med egen mindstepris.

Inden den endelige tilmelding af bilen giver Autocom brugeren en vejledende vurdering af, hvad den realistisk vil kunne opnå på auktionen.

Fremgang i bilbranchen
Det er ikke kun Autocom.dk, der oplever fremgang for øjeblikket. For første gang i årevis er der tegn på et generelt opsving for bilbranchen, der længe har været under meget stort pres.

"Markedet har for første gang i flere år et decideret underskud af gode brugte biler, så netop nu er der rige muligheder for at finde den bilforhandler, der er villig til at give mest for den gamle bil på auktionen," siger Peter Grøftehauge. Bilauktionen Autocom.dk findes på Internet-adressen www.autocom.dk, hvor der afholdes tre ugentlige auktioner.

Se mere på: www.autocom.dk



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.