• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. marts 2002 - Volkswagen

VW går efter 100 km/l

Volkswagen nærmer sig brændstoføkonomisk milepæl

Den ellers super-økonomiske Lupo 3L bliver snart bidt i bagdækkene af en endnu mere økonomisk lillebror. Den ellers super-økonomiske Lupo 3L bliver snart bidt i bagdækkene af en endnu mere økonomisk lillebror.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volkswagen skulle, ifølge det tyske RP-online, være tæt på at kunne producere en bil, der kører 100 kilometer på bare en liter diesel.

Altså en god nyhed for pendlere med et godt transport-fradrag, men vi skal selvfølgeligt først se, hvad sådan et køretøj kommer til at stå i på danske plader.

Verdens bredeste modelprogram
Volkswagen, der i dag spænder fra Lupo 3L og op til Passat W8, kommer måske inden længe til at spænde fra en mikro-lillebitte 1L op til den store Phaeton W12.

Eller måske helt op til en supersportsvogn i Lamborghini-klassen, W12 coupe, hvis man skal tro de seneste udmeldinger fra koncernen.

500 kilo miljøbevidsthed
Den nye diesel-forsager forventes at blive en to-sæders bil, hvor passageren skal sidde bagved chaufføren.

Vægten skulle ligge omkring 500 kilo, og prisen anslås at ligge på 150.000 kroner uden danske afgifter, men hvis denne bil ikke kan slå hul på det danske afgiftssystem, vil den simpelthen ikke kunne sælges.

Derfor er det muligt, at vi kommer til at se den på de danske veje under endnu en miljøfremmende særlov, som den Lex Lupo, der gælder for 3L'ere. For ellers kommer vi ikke til at se den overhovedet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.