• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2000 - Opel

En Opel Zafira brændselscellebil er førerbil for OL's maratonløbere

Brændselcellebilen HydroGen1, som bygger på multibilen Opel (Holden i Australien) Zafira, er valgt som førerbil for maratonløbene i Sydney begge dage 24 september og 1. oktober.

Opel HydroGen1 kommer til at føre an ved de olympiske maratonløb. Opel HydroGen1 kommer til at føre an ved de olympiske maratonløb.

- Vi synes, det stemmer fint, at en bil som leder udviklingen indenfor brændselcelleteknologi også skal lede verdens bedste langdistanceløbere under Olympiaden, siger formand og administrerende direktør i Holden, Peter Hanenberger.

Som officiel sponsor for De olympiske Lege 2000 i Sydney, forsyner General Motors' australske datterselskab Holden arrangementet med 3.500 biler.

I tråd med legenes grønne profil, afgiver HydroGen1 kun vanddamp. Den er en sandsynlig forløber for morgendagens biler, og repræsenterer et vigtigt skridt på vejen til volumproduktion af brændselsceller. GM's forskere mener, at brændselsceller er den ideelle platform for biler både til personlig brug og til erhverv.

Den 5-sædede HydroGen1 drives af en 75 hesters elektrisk motor, har en topfart på 140 kilometer i timen og rækkevidde på omkring 400 kilometer. Strømmen genereres af en brændselsstabel. De 200 celler arrangeret i serie fylder ikke mere end en benzinmotor. Det flydende hydrogen transporteres i en specielt isoleret tank på 75 liter ved minus 253 grader celsius.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.