• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. februar 2002 - Mazda

Mikro-mini Mazda

Mazda Spiano er et firkantet studie i pladsøkonomi

Designerne har tænkt firkantet for at opnå den størst mulige rummelighed og har dermed skabt denne charmerende tegneseriebil. Designerne har tænkt firkantet for at opnå den størst mulige rummelighed og har dermed skabt denne charmerende tegneseriebil.

Af Jeppe Lykke Hansen
Mazda har netop sendt endnu en mikro-mini-bil på hjemmemarkedet i Japan. For en måned siden lancerede firmaet en firehjulstrækker efter samme koncept, så pladsen må efterhånden være trang i den japanske trafik.

Mikro-mini-bilerne, som Mazda kalder dem, sælges foreløbigt kun i Japan.

Rummelig Spiano
Mazda har kaldt bilen Spiano efter det italienske ord for rummeligt sted. Og rummelighed er kodeordet. Et ekstremt firkantet design skal sikre mest muligt plads inden i bilen.

Udvendigt skal bilen til gengæld fylde mindst muligt, så den kan smyge sig rundt i de overfyldte gader i de japanske storbyer og klemme sig ind i på parkeringspladser, hvor der elles knap vil kunne stå en motorcykel.

Mazda oplyser ikke de fuldstændige dimensioner for Spiano, kun at den effektive længde fra pedal til bagsæde er segmentets længste med 1,7 meter.

Mikro-mini salg
Mazda foreløbige salgsmål er ikke overvældende ambitiøse.

Firmaet regner med at sælge 650 Spiano om måneden, men slår bilen for alvor igennem, vil det naturligvis mangedoble salgstallet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.