• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. februar 2002 - Audi

Tysk pris til tre-liters Audi

Verdens første fem-dørs 3L'er vandt tysk afstemning

Audi 1,2 TDI, der i lighed med VW Lupo 3L, kan køre over 100 kilometer på bare tre liter diesel, betragtes som et fornuftigt valg syd for grænsen. Audi 1,2 TDI, der i lighed med VW Lupo 3L, kan køre over 100 kilometer på bare tre liter diesel, betragtes som et fornuftigt valg syd for grænsen.

Af Jeppe Lykke Hansen
Trods den danske 3L-rabat på afgiften, er Audi 1,2 TDi stadigvæk en dyr lille bil på danske plader.

Men så galt står det som bekendt ikke til syd for grænsen. Her er tyskerne mere end almindeligt glade for deres luksus-3L'er Audi 1,2 TDI.

Derfor er den netop blevet kåret til årets fornuftigste valg 2002 ved en læserafstemning i Tysklands andenstørste forbrugermagasin "Guter Rat."

En sparegris til 265.000 kroner
I Danmark koster Audi 1,2 TDI bare over en kvart million. Og så skal der altså køres rigtigt, rigtigt mange billige kilometer før, at der begynder at være bare lidt økonomisk fornuft i det.

Men luksus koster. I tyskland koster det bare ikke så meget, så der er det nemmere at være miljøbevidst og samtidigt køre godt.

"Audi A2 er en tre-liters bil, men der er ikke gået på kompromis," udtaler Chef-redaktør Werner Zedler fra Guter Rat i en pressemeddelelse.

Guter Rat forklarer den fem-dørs Audi A2 TDi's popularitet med det relativt rummelige indre, det ekstremt lave brændstofforbrug og det nyskabende letvægtsdesign.

2,99 liter diesel
Audi A2 1,2 TDI har 61 hestekræfter, går fra 0 til 100 kilometer i timen på 14,9 sekunder og kan ifølge fabrikkens egne oplysninger køre 168 kilometer i timen.

Men det er naturligvis brændstoføkonomien, der er det mest interessante: kun 2,99 liter diesel på hundrede kilometer.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.