• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. december 2013 - Applus Bilsyn

Den perfekte rustbombe

Danskerne forbereder bilen på snevejr og rust.

Den væsentligste forudsætning for rust er vand, fugt og salt, oplyser Applus Bilsyn. Og det er netop hvad, vi kan se frem til i de kommende uger. Den væsentligste forudsætning for rust er vand, fugt og salt, oplyser Applus Bilsyn. Og det er netop hvad, vi kan se frem til i de kommende uger.

Applus Bilsyn
 
Først kom stormen Bodil, nu kommer masser af dage med vådt vejr og salt. Den perfekte rustbombe, advarer Applus Bilsyn.
 
Danske bilejere er i fuld gang med at forberede bilen mod sne, sjap, slud og salt. Applus Bilsyn oplever i øjeblikket masser af kunder, som bestiller et vintertjek. Det er en god idé – også selvom der endnu ikke falder sne lige her og nu.
 
“Hovedparten af rust på biler opstår i løbet af vinteren, men det er ikke kun i forbindelse med sne og is. D en væsentligste forudsætning for rustdannelser er vand, fugt og salt, og det er netop det, vi kan se frem til det næste stykke tid. Det er en sprængfarlig cocktail. I øjeblikket får vi mange henvendelser fra folk, der gerne vil have et tjek af bilen før, der falder sne. Vi har også mange, der får bilen rustbeskyttet. På den måde bliver det nemmere at vedligeholde bilen og bevare dens værdi,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.
 
Vurdér gratis din bil på bilpriser.dk
 
Vådt vejr på vej
Ifølge DMI’s prognose kan danskerne se frem til temperaturer på 7-8 grader i dagstimerne og ned til frysepunktet henover natten de kommende 14 dage. Samtidig falder der masser af regn. For at undgå glatføre vil mange veje blive strøet med vejsalt.
 
Forbyg med kontrol
”Hvert år begynder mange biler at ruste i denne tid, fordi de ikke undersøges i tide. Når der bliver kastet vejsalt på vejene i december og januar, forstærkes rustangrebene. Bilern es fabriksbeskyttelse forringes på længere sigt, når det beskyttende lag forsvinder. Folk skal være opmærksomme på, at deres bil holder længere, hvis de forebygger med kontrol og beskyttelse i stedet for at vente til, at der opstår skader, der skal repareres,” påpeger Per V. Rasmussen, Applus Bilsyn.
 
Her opstår rusten
Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervognen, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed. 
 
Faktaboks: Rustattest med store rabatter 
Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 399 kr., dog er der 200 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres i forbindelse med et bilsyn. Applus Bilsyn giver en rabat på 600 kr. på rustbeskyttelse hos Dinitrol.

Besøg billånsoversigten her!
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.