• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. januar 2002 - Opel

Fremtidsbil på gas

Verdenspremiere på gasbilen Opel Concept M til marts

Opel Concept M med en topfart på over 200 kilometer i timen. Opel Concept M med en topfart på over 200 kilometer i timen.

Af Jeppe Lykke Hansen
I en tid, hvor alle kigger fremad på brintdrevne brændselsceller som fremtidens drivmiddel til biler, er det opsigtsvækkende, at Opel kigger tilbage på gasdriften, som ellers stort set var afskrevet.

Opel Concept M, der får verdenspræmiere på den internationale biludstilling i Geneve den 7. marts, er en både sporty og miljøvenlig fremtidsvision med en avanceret gasdreven turbomotor.

Løs inddeling
Konceptbilen er en såkaldt monocabkonstruktion, hvilket betyder, at der ikke er nogen fast adskillelse mellem rum til personer og bagage.

Konstruktionen minder om den i Opel Zafira, men Concept M rummer også elementer fra andre konceptbiler som Opel Frogster og Opel Signum2 samt den nye Vectra GTS.

150 heste
Gasmotoren i Concept M er en 1,6 liter 150 hestes turbomotor, og topfarten er over 200 kilometer i timen.

Gearskiftet er det halvautomatiske Easytronic.

Internet-adgang
Concept M er 4,05 meter lang, 1,78 meter bred og 1,62 meter høj og er udrustet med fire enkeltsæder opbygget i aluminium.

På instrumentbrættet kan føreren ved hjælp af sin lommecomputer regulere varme og aircondition samt få adgang til Internet.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.