• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. januar 2002 - London Taxi

London Taxi til Kina

Verdens mest berømte taxi ind på verdens største marked

Designmæssigt er den en dinosaurus, men London Taxa'en har en stor trofast fanskare. Designmæssigt er den en dinosaurus, men London Taxa'en har en stor trofast fanskare.

Af Jeppe Lykke Hansen
Der er dem, der mener, at den klassiske London Taxi, er verdens bedste, mens andre syntes, at de er nogle store ukomfortable skrumler.

Men klassikeren har mange fans, og nu har den engelske producent fået en unik chance for at vinde yderligere tilhængere på verdens største marked: det kinesiske.

Licensaftale
Den engelske producent Manganese Bronze Holdings PLC har indgået en aftale med kinesiske Brilliance China Automobile Ltd., der over de næste 20 år giver China Brilliance ret til at licensfremstille og sælge London Taxier overalt i Kina.

Brilliance China betaler som udgangspunkt et større millionbeløb for licensen, og siden skal firmaet så betale en løbende afgift afhængig af bilsalgets størrelse.

Anglofile kinesere
Ledelsen i Brilliance China har øjensynligt en stor forkærlighed for engelske køretøjer, eftersom de for øjeblikket også ligger i forhandlinger med Rover om en lignende aftale om personbiler.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.