• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. januar 2002 - De Danske Bilimportører

Laveste bilsalg siden '93

Personbilsalget satte endnu en bundrekord set over otte år

Med et salg på 829 styk svarende til 10,5 procent blev Citroën C5 decembers bedst sælgende bil i et ellers nedslående marked. Med et salg på 829 styk svarende til 10,5 procent blev Citroën C5 decembers bedst sælgende bil i et ellers nedslående marked.

Af Jeppe Lykke Hansen
Bilbranchen havde ikke meget at grine af i 2001, der bød på det ringeste bilsalg i otte år.

I november var der ellers et kort opsving, der gav en vis optimisme i branchen, men det var kun en kortvarig krusning, og salget faldt igen til vanligt lavt niveau.

Dårlig december
Året endte som helhed med et samlet salg af personbiler på 96.179 styk, og er dermed røget ned under den magiske 100.000 bilersgrænse.

Salget for hele året lå således 14,7 procent under salget i år 2000, og det gør nybilsalget i 2001 til det ringeste siden 1993.

Skuffende firmabilsalg
Decembersalget, der traditionelt er præget af firmabilsalg, gav et for branchen skuffende salg på blot 7.873 personbiler, hvilket er 16 procent lavere end december sidste år.

Det skyldes især et svigtende salg af firmabiler, der dog tegnede sig for 65 procent af salget i december med 5.144 biler, men alligevel var 13,5 dårligere lavere end i december sidste år.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.