• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. december 2001 - BMW

IT skal føre BMW frem

BMW-datterselskab skal gøre BMW førende på IT til biler

BMW vil undersøge, hvor meget af den moderne computerteknologi, der kan anvendes bag rattet på en bil. Hvem ved, om tyve år styrer vi måske vores biler med en mus og et keyboard? BMW vil undersøge, hvor meget af den moderne computerteknologi, der kan anvendes bag rattet på en bil. Hvem ved, om tyve år styrer vi måske vores biler med en mus og et keyboard?

Af Jeppe Lykke Hansen
BMW rykker nu frem i skoene, når det drejer sig informationsteknologi.

Et nystiftet datterselskab, BMW Car IT, skal holde øje med alle nye tendenser indenfor IT-branchen og eksperimentere med, om tendensen vil kunne overføres til en funktion i en moderne bil.

Ud med mekanikken
Det er BMW's tanke, at overalt, hvor det er hensigtsmæssigt, skal mekaniske funktioner udskiftes med elektroniske.

BMW Car IT skal først og fremmest fungere som en tænketank, men der bliver også tilknyttet en lang række små projektgrupper, der skal udvikle nye softwarekoncepter og fuldstændige løsningsmodeller til BMW.

Verden rundt
Det nye datterselskab får en tysk afdeling samt en afdeling i Japan og en i Silicon Valley, USA. Hvilket - i nævnte rækkefølge - lyder som en afdeling for kvalitetsstyring, en afdeling for hardware og en afdeling for software.

I første omgang bliver det nok mest i 7-serien, at de nye IT-løsninger bliver relevante, men som altid med den slags drysser det lige så langsomt ned gennem modelrækkerne som priserne falder. Vi får se.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.