• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. december 2001 - Smart

Smart succes

Stigende salg af mikro-kompaktbilen Smart

Det samlede salgstal for Smart kan komme helt op i nærheden af 110.000 biler i år. Det samlede salgstal for Smart kan komme helt op i nærheden af 110.000 biler i år.

Af Jeppe Lykke Hansen
Mikro-kompaktbilen Smart har i perioden januar til november nået de samme salgstal som for hele sidste år.

Det er i sig selv ikke imponerende, men sammenholdt med at bilbranchen har været ude i en salgsmæssigt krise, er det ikke forkert at kalde det en succes.

Coupe og cabriolet
Med et salgstal sidste år på 102.000 biler og et salgstal for Smart City-couper og Smart Cabrio på 103.547 frem til og med november i år, kan salgstallet for i år komme op i nærheden af 110.000 Smart-biler i alt.

Smart Cabrio har tegnet sig for 21.778 af de solgte biler. Common rail diesel-smarten cdi er solgt i 25.016 eksemplarer, hvilket er en stigning på 21 procent i forhold til sidste år.

Genial bybil
Smart er en genial bybil, men det er ikke nogen langtursracer.

Smart når 100 kilometer i timen på omkring 17 sekunder, og topfarten er elektronisk begrænset til 130 kilometer i timen.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.