• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. november 2001 - Volvo

Ny serie fra Volvo

Volvo lancerer ny firehjulstrækker-serie

Volvo forventer, at det europæiske marked kommer til at aftage 25 procent af den samlede produktion af XC90. Volvo forventer, at det europæiske marked kommer til at aftage 25 procent af den samlede produktion af XC90.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volvo har netop offentliggjort de første billeder af Volvo XC90, der bliver topmodellen i virksomhedens nye XC-serie, der bygger videre på erfaringerne fra Volvo Cross Country.

Volvo har endnu ikke offentliggjort målene på XC90, men med plads til syv personer må den absolut høre til blandt de største. Hvilket betegnelsen 90 også antyder.

Monster 4X4
Udfra billederne at dømme er det lykkedes for Volvo at holde stilen, så man ikke vil være i tvivl om, at her kommer en ægte Volvo. En monster Cross Country.

Volvo XC90 vil kun kunne fås med turbomotor. Enten en benzinmotor med 5 eller 6 cylindre eller Volvos nye 5-cylindrede dieselmotor.

Den nye bil bygges på Volvos fabrik i Torslanda, hvor Volvo fremover vil koncentrere sig om de store modeller.

Svensk amerikanerbil
Det nordamerikanske marked forventes at aftage hele 65 procent af Volvo XC90-produktionen, mens Europa forventes at snuppe 25 procent og resten af verden at nøjes med 10 procent.

Volvo XC90 får verdenspræmiere på Detroit Motor Show den 7. januar 2002.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.