• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. juni 2012 - Motormagasinet

Dæk savner mønster og luft

Danmarks første dækrazzia tog temperaturen på bilisternes dækvaner.

Bilisterne fik gratis tjekket dækmønster og lufttryk og fik gode råd om dæk med hjem under Danmarks første dækrazzia. Bilisterne fik gratis tjekket dækmønster og lufttryk og fik gode råd om dæk med hjem under Danmarks første dækrazzia.

Motormagasinet

Hvem er det, der kører på næsten slidte dæk, farligt lavt dæktryk og endvidere på vinterdæk på sommervarme veje? Et typisk svar kunne være: En mandlig bilist bag rattet af en fem år gammel, privatejet personbil i økonomiklassen, hvor dæk ligger langt nede på listen over ting, man har lyst at bruge penge på.

Det blev et af resultaterne, da Københavns Vestegns Politi og Rådet for Større Dæksikkerhed afholdt den første dækrazzia på udfaldsvejene i det nordvestlige København den 30. maj, lyder det fra Motormagasinet.

Leder af politiets aktion, politikommissær Per Hansen, konkluderede om dagens Dækrazzia, efter at 488 bilister havde fået tjekket dækkene: "Helhedsbilledet er pænt. Mange kører dog stadig på vinterdæk, en enkelt kørte på blanke dæk og nogle stykker havde glemt kørekortet, men alt i alt så det fornuftigt ud, og bilisterne var positive over for dækkontrollen", vurderede Per Hansen.

Nyt initiativ med dækrazzia
Dækrazzia er et nyt initiativ skabt af Rådet for Større Dæksikkerhed. Målet er, at skærpe bilisternes interesse for at køre med korrekt dæktryk, et tilstrækkeligt dækmønster og et korrekt dækvalg efter årstiden.

Om sommeren kører hver femte bilist stadig på vinterdæk, og cirka 12 procent af bilisterne kører med farligt lavt dæktryk. 74 procent af de adspurgte tror endvidere, at dækkene er i bedre stand end de reelt er.

For lidt luft

En af de kontrollerede var Henrik Maigaard. Han blev tjekket med vinterdæk, der var ok, men med alt for lidt luft i dækkene:"Jeg er bilforhandler og har lige købt bilen af en privat. Så nu skal den tjekkes og klargøres", smilede Henrik Maigaard.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.