• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. maj 2012 - Subaru

Subaru STI tog sejren

Subaru STI tog sin anden sejr i træk på Nürburgring.

Subaru STI sejrede for anden gang i træk på Nürburgring. Subaru STI sejrede for anden gang i træk på Nürburgring.

Subaru

Subaru STI kørte 136 omgange
Subaru Tecnica International hjemtog sin anden sejr i træk i 24-timers løbet på Nürburgring med STI. Subaru debuterede i konkurrencen i 2008 og nåede allerede i fjor målet,  at vinde SP3T-klassen (turboladede biler, 1.750–2.000 cm3).

Subaru-teamet havde kvalificeret sig til en  3.plads før starten, og fik lov at kæmpe i næsten ni timer inden de lykkedes overtage føringen. Totalt tilbagelagde teamet 136 omgange – lige omkring 3.450 km. – hvilket med marginal rækkede til at sikre den anden sejr i træk

Bilen var en 4-dør STI S med 4-cylindret Boxermotor (type EJ20), Twin Scroll Turbo. Konkurrencebilen har 340 hk/5.500 rpm og et moment på 461 Nm/3.000 rpm.

Hvor meget er din brugte bil værd? Vurdér den her!

Samme team bag endnu en sejr
Subaru-teamet bestod af de samme fire kørere som førte STI til klassesejren forrige år: Toshihiro Yoshida, fra Japan; Carlo van Dam, fra Holland; Marcel Engels, fra Tyskland og Kuota Sasaki, som kører Subaru Legacy GT300 i den japanske Super GT-serie.

"Det føles rigtig godt at have bevist at forrige års sejr ikke bare var en tilfældighed. Konkurrencevirksomheden er et godt værktøj for at fortsætte med at bygge biler med høj sikkerhed, uden at behøve at give køb på køreglæden," siger Hideharu Tatsumi, chef hos STI:s udviklingsafdeling – og  tillige leder for Subarus vinderteam på Nürburgring.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.