• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. november 2001 - De Danske Bilimportører

Mindre nedgang i bilsalget

Muligt vendepunkt for den kriseramte bilbranche

Danmarks største bilklasse er den store mellemklasse med typiske firmabiler som Ford Mondeo. Danmarks største bilklasse er den store mellemklasse med typiske firmabiler som Ford Mondeo.

Af Jeppe Lykke Hansen
Bilbranchen har længe været i krise, men med en stigning i oktober er kurven måske ved at vende.

Det er ikke første gang i år, at det har været tegn på en stigning i salget af personbiler, men der viste det sig at være en ganske kort optur, så det er stadigt for tidligt at lade champagnepropperne springe hos bilforhandlerne. Opturen kan stadigt lade vente på sig.

Det kan dog konstateres, at hvor salget længe har ligget på mellem 10 og 20 procent under sidste år, blev oktober en mild måned for bilbranchen.

Med et salg på 7.195 personbiler i oktober 2001 var nedgangen "kun" 6,3 procent i forhold til samme måned sidste år.

15,8 procents nedgang
Det samlede salg i de første ti måneder af året har været på 80.827 biler, hvilket svarer til en nedgang på 15,8 procent i forhold til de første ti måneder af 2000.

Faldet i personbilsalget skyldes især et svigtende salg til private. Salget af firmabiler ligger til gengæld nogenlunde konstant i forhold til sidste år.

Dette gør, at salget af firmabiler udgjorde hele 41 procent af hele salget i oktober måned.

Dermed er det igen bilerne i den store mellemklasse, de traditionelle firmabiler, der med 35 procent udgør Danmarks største bilklasse.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.