• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. oktober 2001 - Mazda

Ny Mazda RX8

Firedørs sportsvogn næsten klar til produktion

Mazda RX8 ligner en sportscoupe, men er i virkeligheden en kamufleret firedørs sportsvogn. Mazda RX8 ligner en sportscoupe, men er i virkeligheden en kamufleret firedørs sportsvogn.

Af Jeppe Lykke Hansen
Mazda har offentliggjort endnu en udstillingsmodel af deres kommende firedørs sportsvogn, RX8, som nu næsten er klar til serieproduktion.

Ifølge Mazda er dette sidste design-udkast, inden den endelige model sættes i produktion.

Koncept på koncept
Den nye Mazda RX-8 er en videreudvikling af konceptbilen RX-EVOLV, der har været vist frem på biludstillinger over hele verden i løbet af det sidste års tid.

De vigtigste elementer fra RX-EVOLV konceptet er bibeholdt, men RX-8 fremtræder nu som en absolut produktionsklar model.

Ingen midterstolpe
Ved første øjekast ser RX8 ud som om, bilen er en 2-dørs sportscoupe, men øjnene snydes, da det som i Alfa 156 er lykkedes at kamuflere de to bagdøre.

Mazdas mål med RX8 har været at skabe en sportsvogn med en overlegen blanding af sportslige køreegenskaber, komfort og praktisk anvendelighed for fire voksne personer.



BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV
Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.