• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. oktober 2000 - Toyota

Mulvard satte VM-kører på plads

Den nykårede danmarksmester, Jens Mulvad, var lige så suveræn i femte afdeling af DM-serien, Toyota Rally 2000, som han havde været i de fire foregående løb og vandt en ny sikker sejr med sin Toyota Corolla WRC.

Jens Mulvad og medkører Niels Jørgen Iversen satte VM-køreren Abdullah Bakhashab godt og grundigt på plads. Jens Mulvad og medkører Niels Jørgen Iversen satte VM-køreren Abdullah Bakhashab godt og grundigt på plads.

Denne gang var der ellers lagt op til kamp om førstepladsen, da den saudiarabiske VM-kører, Abdullah Bakhashab, stillede op med en tilsvarende Toyota Corolla WRC for at få ekstra træning på asfaltveje inden det italienske San Remo rally.

Men Abdullah Bakhashab måtte erkende, at kombinationen af Jens Mulvad og danske hastighedsprøver var lidt af et kulturchok. Allerede på den første hastighedsprøve lagde danskeren 18 sekunder mellem de to Toyota'er, og så var stilen lagt. Efter sidste hastighedsprøve var Jens Mulvad 1 minut 44 sekunder foran sin modstander.

"Det går meget stærkt på de danske hastighedsprøver," lød det samstemmende fra Bakhashab og hans irske co-driver Bobby Willis, der dagen igennem måtte finde sig i at beundre Mulvads flotte kørestil. Araberen fandt dog, at turen til Danmark gav ham værdifuld træning. Placeringen betød mindre, da han reelt deltog uden for konkurrence.

"Vi var klar over, at Abdullah Bakhashab skulle stå tidligt op for at hente os," lød det fra Jens Mulvad. "Vi har kørt her på Fyn før og er i modsætning til ham fortrolige med de hurtige asfaltprøver, som vi har her i landet".

Bag de to Toyota'er fulgte Jørgen Pilgaard med sin Peugeot 306 Maxi og svenskeren P.O. Persson i en Ford Escort Cosworth.

Anders Lysen havde Erik Christensen med som ny co-driver i sin Toyota Celica GT4, og det nye team sluttede efter en punktering på løbets sidste specialprøve på sjettepladsen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.