• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. oktober 2001 - De Danske Bilimportører

Staten mister millioner

Ny firmabilsbeskatning koster staten 300 millioner om året

Det er biler i luksusklassen som denne BMW 7-serie, der sælges færre af efter lovændringen sidste år. Det er biler i luksusklassen som denne BMW 7-serie, der sælges færre af efter lovændringen sidste år.

Af Jeppe Lykke Hansen
Der bliver solgt langt færre luksusbiler, efter en lovændring sidste år gjorde dyre biler langt mindre skattemæssigt attraktive som direktionsvogne.

Og det koster staten mange penge i tabt moms og registreringsafgift, konstaterer De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Skatteloftet blev fjernet
Lovændringen, der blev gennemført sidste forår, betød, at det tidligere loft for beskatningen af fri bil på 450.000 kroner forsvandt, så modtageren nu i stedet skulle beskattes af bilens fulde købspris.

Samtidigt blev tillægget til den personlige indkomst for bilens værdi over 300.000 nedsat fra 25 procent til 20 procent.

Kort fortalt betød lovændring, at hvor eksempelvis en Bentley tidligere ikke kostede mere i skat end en veludrustet Passat, skulle den pludseligt i stedet beskattes af dens fulde købspris.

Brutto-tab på en halv milliard
Ifølge De Danske Bilimportører har det medvirket, at der blev solgt 629 færre biler i den berørte bilklasse, hvilket betyder sammenlagt 472.000.000 kroner mindre i statskassen i moms og afgifter på årsbasis.

Helt så galt er det dog ikke, idet den lille halve milliard skal fratrækkes indtægterne fra de mindre biler, der købes i stedet, hvilket bringer statens netto-tab ned på omkring 300 millioner årligt.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.