• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. marts 2011 - Volvo, Danmark

Unik P1800-udstilling

Volvo udstiller på Techno Classica i Essen.

På verdens største, indendørs udstilling af klassiske biler retter Volvo spotlightet mod en kendt og elsket 50 års jubilar - P1800. På verdens største, indendørs udstilling af klassiske biler retter Volvo spotlightet mod en kendt og elsket 50 års jubilar - P1800.

Volvo
En stjerne....
Det er Volvo Cars Heritage, der står for Volvo's aktiviteter på Techno Classica i Essen, der i år afvikles i dagene 30. marts til 3. april. Bilerne på standen er alle P1800, som i 2011 kan fejre 50 års jubilæum.

Ingen anden model har sat så stort et aftryk i Volvo's historie, eller hele bilhistorien for den sags skyld, som P1800. Den blev en rigtig kendis, som er værd at fejre, og det gør svenskerne på TechnoClassica med en unik udstilling af P1800 biler i selskab nogle af de berømtheder, der er tæt forbundet med modellen.

Volvo udstiller seks specielle og forskellige varianter på standen i Essen:

  • X1 - den allerførste P1800 prototype, håndbygget i 1957 hos Frua i Torino.
  • P1800, 1961 - en smuk, serieproduceret bil, samlet hos Jensen Motor Ltd i Storbritannien.
  • P1800S, 1963, Rally - har haft succes både som racer- og rallybil og som filmstjerne.
  • P1800S, 1966, Volvoville - en af de få tilbageværende cabrioleter, bygget i USA.
  • P1800E, 1971 - perfekt genopbygget, mint-farvet eksemplar af den mest særprægede variant.
  • P1800ES, 1971 - sportswagon med mange sjove kælenavne; fylder 40 i år.

...i selskab med stjerner
Men ikke bare bilerne er midtpunkt på TechnoClassica, også personer med stærke bånd til P1800 vil være til stede. Den nok vigtigste person i modellens historie, Pelle Pettersson, er med på udstillingen. Pelle designede bilen i 1957 og blev senere verdensberømt som designer af sejlbåde og som olympisk medaljetager. Han får selskab på Volvo-standen af Irv Gordon fra USA, manden, som har tilbragt mere tid bag rattet i en P1800 end nogen anden i verden. Hans bil, som han kører til daglig, har over 4.500.000 kilometer på bagen! En Guinness rekord, som med al sandsynlighed aldrig bliver slået.

Gram er lettere end kilo
Tiden er inde til at sige farvel til bøger, kataloger, ringbind og diverse papirer - og goddag til Original Technical Publications. For at lette arbejde med og bestilling af reservedele til de klassiske modeller har Volvo overført service- og værkstedslitteratur til DVD. For øjeblikket ligger al tilgængelig service-, værksteds- og reservedelslitteratur til alle Volvo-modeller fra 1927 til 1999 på 11 DVD'er på forskellige sprog.

Et andet spændende produkt er de smukke print i høj kvalitet af klassiske Volvo-biler, der leveres af www.volvoprints.com. Man kan vælge mellem hundredevis af forskellige billeder. I Essen er det selvsagt Volvo P1800, der er fokus på. Print kan bestilles på standen og bliver leveret samme sted.

Ansvarlig for Volvo's deltagelse i Essen er Volvo Cars Heritage, den afdeling hos Volvo Cars, der står for og promoverer virksomhedens og bilernes arv og historie.

Volvo Cars Heritage og P1800 befinder sig i Hal 3 på stand nummer 3.0-257.

Besøg www.volvocars.com/heritage for at få mere at vide om klassiske Volvo'er.

Mere info om Techno Classica: www.siha.de

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.