• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. september 2001 - Chevrolet

Chevrolet Trailblazer

Ny stor amerikansk firehjulstrækker

I USA bliver den kun betragtet som mellemstor, men i Danmark vil den fremstå som en af de største firehjulstrækkere på markedet. I USA bliver den kun betragtet som mellemstor, men i Danmark vil den fremstå som en af de største firehjulstrækkere på markedet.

Af Jeppe Lykke Hansen
Nu kommer den nye kraftige offroader Trailblazer fra Chevrolet, der får danmarkspremiere den 23. september.

Bilen har en 4,2 liters stor motor med 273 hestekræfter og vil kunne fås som både en femdørs personbil og som en varebil på gule plader.

Permanent 4X4
Ved et tryk på en knap opnår bilen permanent firehjulstræk. Og skulle der være behov for at trække gennem dyb sne eller mudder, har den firetrins automatiske gearkasse et særligt reduktionsgear, der vil kunne klare opgaven.

Trailblazers frihøjde er 23 centimeter foran, men dette snævre ned til kun 17 centimeter bagtil.

Klimaskift
En interessant feature ved bilen er det særlige to-zonede klimaanlæg, der muliggør en temperaturforskel på hele 15 grader mellem højre og venstre side af bilen.

Det er desuden muligt at styre temperaturen seperat for enten for- eller bagsædet på bilen.

To ton med 192 i timen
Chevrolet Trailblazer, der vejer over to ton, klarer 0 til 100 kilometer i timen på præcis ni sekunder, og tophastigheden er 192 kilometer i timen.

Alligevel er benzinforbruget ikke så højt, som det kunne frygtes. Ved blandet kørsel kører den store bil 7,7 kilometer literen og på landevej er den oppe på 9,9 kilometer literen.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.