• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. september 2001 - Ford

Fiesta 2002

Den nye Ford Fiesta får mere plads til bagage og passagerer

Slægtskabet med Mondeo og Focus ses tydeligt. Slægtskabet med Mondeo og Focus ses tydeligt.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den nye Ford Fiesta, der netop har haft premiere på den internationale motormesse i Frankfurt, er en langt mere rummelig model end den nuværende.

Stor lille bil
Fords ingeniører har denne gang virkeligt anstrengt sig for at lave en bil med plads til fem personer i kabinen og et par kufferter i bagagerummet.

Hjulene er trukket helt ud i bilens hjørner, hvilket har forøget pladsen i kabinen, samtidigt med at køreegenskaberne er blevet forbedret. Derudover er akselafstanden øget med 41 millimeter, og det har givet især bagsædepassagererne øget benplads. Og så er bilen blevet en anelse højere.

Seks airbags
Den lille Ford har arvet sikkerhedspakken Intelligent Protection System fra storebroderen Mondeo. Det betyder, at Fiesta'en sælges med hele seks airbags som standard. Airbaggenes intelligens består i, at oppustningskraften varieres efter sammenstødets styrke.

Fiesta'en sælges med en 1,4 liters turbodieselmotor. Af benzinmotorer kan vælges en 16 ventilers 1,4 med 80 hestekræfter, en 16 ventilers 1,6 med 100 hestekræfter eller en økonomisk 8 ventilers 1,3 med 68 hestekræfter.

Den nye Ford Fiesta kommer på markedet i 2002.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.