• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. september 2001 - Toyota

Ny Camry

Den store Toyota er vokset mere indvendigt end udvendigt

Toyota Camry er den mest solgte personbil i USA, hvor biler skal have en vis størrelse for at blive taget alvorligt. Toyota Camry er den mest solgte personbil i USA, hvor biler skal have en vis størrelse for at blive taget alvorligt.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den mest solgte personbil i USA, Toyota Camry, kommer nu i en ny version, som forsøger at bygge videre på de gode egenskaber fra den gamle.

Toyota fremhæver selv i en pressemeddelelse om den nye Camry de væsentligste forbedringer som forbedret interiørkvalitet og øget rummeligheden i kabinen.

Større vækst inde end ude
Den nye Camry er 15 millimeter længere end forgængeren og 10 millimeter bredere. Men den har alligevel hele syv procent mere plads i kabinen. Den store bil er nu 4,815 meter lang og 1,795 meter bred.

Det er Toyotas plan, at den nye Camry i højere grad skal tage konkurrencen op mod de mere etablerede mærker i luksussegmentet på det europæiske marked.

210 eller 225 i timen
Luksus-Toyota'en kommer hos de danske forhandlere i begyndelsen af november. Her vil Camry kunne købes med benzinmotorer på enten 2,4 og 3,0 liter.

Begge udgaver er udstyret med Toyotas VVTi-teknologi, der forbedrer bilens moment ved lave omdrejninger, samtidigt med at brændstoføkonomien forbedres.

Den 2,4 liters motor sender bilen op fra 0 til 100 kilometer i timen på 9,4 sekunder og giver bilen en tophastighed på 210 kilometer i timen.

3,0'eren klarer kun de magiske 0 til 100 marginalt bedre, nemlig på 9,1 sekunder og tophastigheden er også "kun" marginalt bedre med 225 kilometer i timen.

Toyota Camry 2,4 fås både med manuel og automatisk gearkasse, mens den treliters kun fås med automatisk.

Priser og udstyr på det danske marked er endnu ikke oplyst.

------------------------------------------------------
BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag. KLIK HER

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.