• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. august 2001 - Porsche

Porsche 911 drivhus

911 Targa får nyskabende heldækkende glastag

Bagrudeklappen skal gøre det lettere lige at smide håndtasken om bag i bilen. Bagrudeklappen skal gøre det lettere lige at smide håndtasken om bag i bilen.

Af Jeppe Lykke Hansen
Porsches kreative ledelse i Stuttgart udvider nu 911-modelrækken med en ny Targa, hvor hele bilens loftsparti er af glas.

Koncept til virkelighed
Den nye model har tidligere været præsenteret som en konceptmodel på internationale motormesser.

Det nye glastag dækker op mod en halv kvadratmeter, hvilket er dobbelt så stor som soltaget i 911 Coupe. Taget åbnes stort set lydløst ved hjælp af to elektriske motorer.

320 heste
Targaen får Porsches nye 3,6 liters sekscylinders motor med 320 hestekræfter, hvilket bringer bilens topfart op på 285 kilometer i timen.

På grund af tagmodulet og udbredte forstærkninger i bilen vejer den nye Targa 70 kilo mere end 911 Carrera Coupe. Alligevel er det ikke gået synderligt ud over bilens præstationer. Fra 0 til 100 klarer Targaen på 5,2 sekunder, hvilket er det samme som den nye Carrera Cabriolet.

Porsche 911 får endelig premiere på det internationale motorshow i Frankfurt til september.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.