• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. august 2001 - Skoda

Superb tjekke

Stor luksusslæde fra Skoda kommer til september

Den nye Skoda Superb præsenteres første gang for publikum på det internationale motorshow i Frankfurt. Den nye Skoda Superb præsenteres første gang for publikum på det internationale motorshow i Frankfurt.

Af Jeppe Lykke Hansen
Den nye Skoda Superb sender Skoda tilbage til det prestigefyldte luksussegment efter årtiers fravær.

Skoda har gennem de sidste halvtreds år mest været kendt for at producere forholdsvis små personbiler, men i perioden før anden verdenskrig og inden jerntæppet langsomt lukkede tjekkerne inde, producerede Skoda flere store luksusbiler.

Gennem 20'erne og 30'erne lavede Skoda hele 18 forskellige store modeller udstyret med motorer fra 1,8 til 6,6 liters slagvolumen.

Hyldest til klassiker
Den nye Skoda Superb er opkaldt efter den gamle Skoda Superb, der blev fremstillet fra 1934 til 1947.

Superb er 4,8 meter lang, 1,7 meter bred og 1,4 meter høj. Den har med 2,8 meter en af de længste akselafstande i klassen, hvilket muliggør en ekstrem rummelighed i kabinen.

Kunderne vil kunne vælge imellem tre benzinmotorer: 2,0 med 115 hestekræfter, 1,8 20V Turbo med 150 hestekræfter og 2,8 V6 med 193 hestekræfter. Derudover kan der vælges to dieselmotorer: 1.9 TDI PD med 131 hestekræfter samt 2,5 TDI V6 med 155 hestekræfter.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.