• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
31. juli 2001 - Jaguar

Jaguar X-Type stationcar

Jaguar går efter struben på købedygtige børnefamilier

Det bliver spændende og se om, Jaguar kan lave en vellykket bagdel til en stationcar. Det bliver spændende og se om, Jaguar kan lave en vellykket bagdel til en stationcar.

Af Jeppe Lykke Hansen
En Jaguar som stationcar kan lyde som en helligbrøde, men, ifølge det tyske bilmagasin Autouniversum, er det ikke desto mindre, hvad Jaguar har tænkt sig.

Autouniversum skriver, at det bliver Jaguar X-Type, der får æren af at fuldende Jaguars stadigt voksende modelpalette.

Tyske konkurrenter
Prismæssigt vil Jaguar X-Type stationcar formentlig lægge sig tæt op af konkurrenterne fra Audi og BMW, men det er få tidligt at give noget bud på prisen, da det ikke en gang er sikkert, at bilen vil blive en lagervare på hylderne hos de danske forhandlere.

Fremgang for familiebiler
X-Type stationcar følger en meget tydelig trend på det europæiske marked, hvor efterspørgslen på de rummelige familiebiler er i vækst.

Udover stationcar-versionen og selvfølgelig sedanen skulle X-Typen også senere blive lanceret i en sportsudgave.

Ifølge Autouniversum kommer stationcarversionen i en basisudgave med en 2,5 liters motor og en luksus (hvis en basis-Jaguar ikke skulle være luksus nok) version med en treliters V6-Motor.

Stationcarversionen skulle komme på markedet til næste efterår.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.