• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. oktober 2000 - Mazda

Mazda MX-5 optaget i Guinness rekordbog

Mazdas verdensberømte roadster MX-5 fik for nylig den store ære at blive optaget i den legendariske Guinness Rekordbog.

Verdens bedste hårtørrer. Verdens bedste hårtørrer.

Den aktuelle anledning var, at Mazda har præsteret at fremstille "verdens største produktion af åbne, letvægts-sportsvogne med 2 sæder".

Siden de første MX-5'ere trillede ud fra fabrikken i april 1989, er det blevet til over en halv million eksemplarer - eller for at være nøjagtig: 567.286 roadstere pr. 31. juli i år.

Optagelsen i Guinness blev behørigt fejret i Mazdas hovedkvarter i Japan. "At vi har kunnet sælge så mange på så få år betyder, at Mazdas roadster nu uden sammenligning kan kalde sig verdens førende mærke inden for sportsvogne", udtalte Mazdas øverste chef Mark Fields.

Guinness Book of Records, som den originale titel lyder, er verdens mest solgte bog - hvis man ser bort fra bibelen.

Sidste nye MX-5 model
Mazdas sidste nye roadster model hedder MX-5 1.8 Miracle. Selv om det kun er et halvt år siden, den blev introduceret, er den elegante bil allerede blevet en perle blandt sports-vognsfeinschmeckere.

Ekstraudstyret er ligeså enestående som resten af den smukke roadster. Bl.a. 6-trins gearkasse, beige lædersæder, der matcher instrumenter og dørbeklædning, 15 tommer alufælge, Nardi trærat, gearknop og bremsehåndtag, dørtrin i rustfrit stål, træ på centerkonsol, hvide instrumentskiver og kromringe på instrumentpanelet.

Mazda MX-5 fås til priser fra 274.990.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.