• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. juli 2001 - Land Rover

Bedste SUV

Britiske Land Rover får amerikansk skulderklap

Land Rover Discovery Serie II fik med sine suveræne køreegenskaber kørt sig ind på en førsteplads. Land Rover Discovery Serie II fik med sine suveræne køreegenskaber kørt sig ind på en førsteplads.

Af Jeppe Lykke Hansen
En gigantisk amerikansk kvalitetsundersøgelse har udnævnt den britisk byggede Land Rover Discovery Serie II til den bedste bil i klassen mellemstørrelse SUV (Sport-Utility Vehicle). Her i landet er det nok ikke en bil, vi ville betegne som mellem i størrelsen, men i USA har de nogle virkeligt store biler at sammenligne med.

Undersøgelsen er baseret på interview af mere end 34.000 amerikanske forbruger, der er blevet spurgt om deres indtryk efter tre måneders kørsel.

Suveræn 4X4
Der indgik i alt 16 biler i kategorien for mellemstore SUV'ere, hvor Land Rover Serie II fik tromlet sig ind på en førsteplads efter at være vurderet ud fra tilfredshed med bilens håndværksmæssige kvalitet, køreegenskaber, sikkerhed og pålidelighed.

Undersøgelsen, The Total Quality Index, blev udført af bilanalysefirmaet Strategic Vision, der ligger i San Diego i Californien.

Skal du ud og kigge på en Land Rover Discovery Serie II, begynder priserne i Danmark ved 275.000 kroner for en skrabet udgave på gule plader og ved 575.000 kroner for en på hvide.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.