• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. juli 2001 - Audi

Succes med alu-biler

Audi har bygget mere end 150.000 biler i aluminium

Audi har været den store pioner indenfor udvikling af alu-biler. Audi har været den store pioner indenfor udvikling af alu-biler.

Af Jeppe Lykke Hansen
Audis aluminiumsbiler er gået fra at være en god ide til at være masseproduktion.

Den tyske bilgigant har nu bygget mere end 150.000 biler med aluminiumskarrosseri.

Heraf har over 93.000 været den superluksuriøse A8 og knap 57.000 letvægtsbilen Audi A2.

16 års arbejde
Audi har gennem de sidste 16 år arbejdet målrettet på at blive verdens førende producent af aluminiumsbiler og har derfor i dag en helt exceptionel knowhow indenfor området.

Udviklingsarbejdet har blandt andet resulteret i Audis revolutionerende Audi Space Frame, der er en stærk ramme-struktur i aluminium, hvor de store aluminiumspaneler er integreret, så de får en bærende effekt.

Luksus i aluminium
Tilbage i 1994 blev Audis udviklingsarbejde for første gang brugt i en masseproduktion. Det skete, da Audi A8 blev sat i produktion som den første serieproducerede bil med aluminiumskarrosseri nogensinde.

I midten af 2000 kom Audi A2 så som Audis anden serieproducerede aluminiumsbil med den nyeste generation Audi Space Frame.

Seneste skud på stammen er Audi A2 TDI, der kom på markedet i juni.
Audi 1,2 TDI er for øvrigt kun den anden bil herhjemme, der falder ind under Lex Lupo. Loven der gør, at biler, der kan tilbagelægge 100 kilometer på maksimalt tre liter diesel kun koster 80 (!) kroner om året i grøn ejerafgift.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.