• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. oktober 2000 - Opel

Ny rummelig Corsa

Den mindste Opel vokser indvendigt

Den nye Opel Corsa kommer hos de danske Opel forhandlere i weekenden 4. og 5. november. Den nye Opel Corsa kommer hos de danske Opel forhandlere i weekenden 4. og 5. november.

Udstyret er langt fra typisk for en bil i denne klasse. Desuden er der mulighed for ekstraudstyr, der normalt kun findes til biler i en helt anden prisklasse. Der er på alle måder tænkt på en praktisk og komfortabel indretning af kabinen. Blandt andet med masser af aflæggeplads. Der er således plads til småting i dørene i den femdørs og i den tredørs ved bagsædets sider. I handskerummet er der holdere til skriveredskaber og kort og i rummets låg er der kopholdere.

Der er en skuffe under passagersædet foran, et åbent rum i midterkonsollen, under rattet og i de forreste døre. Der er specielle holdere til specielle ting, som føreren tit har brug for, for eksempel solbriller, mønter og en isskraber.

Det egentlige bagagerum er på 260 liter og med nedfældet bagsæde 1.060 liter. Der er fra Comfort-modellen splitbagsæde med ryglæn, som kan indstilles i to vinkler og sædehynder, som kan foldes helt ned.

De ydre mål er forøget i beskeden målestok, og selv om de indvendige mål i kabinen tilsyneladende også kun har været udsat for beskeden forøgelse føles komforten betydeligt forbedret. Ved forsæderne er bredden i skulderhøjde forøget med 80 millimeter i femdørs modellen og 75 millimeter i tredørs modellen. Det er nok til at give en god fornemmelse af rigelig plads. Ved forsæderne er loftshøjden forøget med 15 milimeter, og bagsædepassagererne har fået seks millimeter mere benplads.

Selv i den billigste model kaldet Family er der foruden speedometeret en omdrejningstæller, advarselslys for benzinreserve og "husker" for serviceeftersyn. Der er nyt rat med tre eger og nydesignede forstole.

Tredje generation af Corsa har mest lighed med Astra og Zafira i det ydre, men der er tale om en helt ny konstruktion, hvor der helt ned i detaljerne er taget hensyn til økonomien.

Samspillet mellem de runde former og de skarpe kanter giver Corsa et mere sporty og modent udseende. I forhold til forgængeren er linien foran nederste del af forruden kommet højere op, og forruden har fået mere hældning. Forlygterne er skiftet fra det elipseformede til en trapezform som på de større Opel modeller. Den tredimensionale udformning af motorhjelmen træder på den nye Corsa tydeligere frem. Baglygterne er anbragt højt i C-stolperne, og foruden at øge sikkerheden sammen med de højtsiddende stoplygter, indgår lygterne også i den aerodynamiske udformning, så luften på bilens sider slipper karosseriet med mindst mulig hvirveldannelse. Baglygterne indgår i øvrigt som en besparelse; lygternes placering holder dem væk fra trælse parkeringsskader og påkørsel bagfra. Mens bagenden på den tidligere Corsa var forskellig fra tre-dørs til fem-dørs, er den ens i den nye udgave.

Der findes også en dieselmotorer på 65 hk med direkte indsprøjtning og turbolader på programmet. Derpå kommer 1,4 liters motoren på 90 hk og den nye 1,8 liters motor på 125 hk. Denne sidste motor leveres kun i forbindelse med den nye topmodel GSi.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.