• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. juni 2001 - Volvo

Volvo S60 AWD

Svensk sportssedan får eletronisk styret firhjulstræk

Den nye Volvo S60 AWD får premiere på biludstillingen i Frankfurt til september. Den nye Volvo S60 AWD får premiere på biludstillingen i Frankfurt til september.

Af Jeppe Lykke Hansen
Volvo S60, en af Volvos mest sportslige og dynamiske sedaner nogensinde, kommer nu med elektronisk styret firhjulstræk.

Den nye Volvo S60 AWD (All Wheel Drive) vises officielt frem for første gang på den internationale biludstilling i Frankfurt til september, men salget åbner allerede i august.

Intelligent trækkraft
Firhjulstrækket kommer til at fungere uafhængigt af føreren. Trækkraften fordeles automatisk mellem for- og baghjul for give bedst muligt vejgreb under alle forhold.

AWD-systemet vil først og fremmest være kendetegnet ved exceptionelt hurtige til- og frakoblingstider, hvilket ifølge Volvo giver bilen exceptionelt gode køreegenskaber.

200 turboladede heste
Volvo S60 AWD bliver udstyret med en heftig fem-cylindret, 2,4 liters lavtryksturbo-motor med 200 heste.

Volvo har udviklet det nye elektronisk styrede firhjulstræk i samarbejde med det svenske firma Haldex, der er en af pionererne på området.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.